Bud-Forum.pl Budowlane Forum dyskusyjne dla prawdziwych budowlańców !
Wrzesień 05, 2010, 08:39:36 Nie *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Witamy na forum budowlanym -  BUD-Forum.pl !
Po rejestracji od razu możesz się  zalogować i w pełni korzystać z forum, nie musisz czekać na sprawdzenie - szanujemy Twój czas !

Strona główna   Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Jakie wybrać okna PCV?  (Przeczytany 574 razy)
antoni_pal
Newbie
*

« : Wrzesień 14, 2009, 02:01:36 Pon »

witam,
zamierzam wymienic okna w domu i nie wiem jakie wybrac. znajomy poleca Drutex bo on zamontowal i jest zadowolony ale ja sie nie znam i wolalbym poczytac jakies porady. czy ktos wymienial niedawno okna i moze cos polecic albo odradzic? no i montaz,, jakiej firmie zlecic, jestem z krakowa
Zgłoś do moderatora   Zapisane
paaak
Newbie
*

« Odpowiedz #1 : Wrzesień 17, 2009, 08:57:59 Czw »

Mogę polecić OknoPlast - produkowane w Krakowie, także na pewno je dostaniesz bez problemu.
A jeśli nie te, to jakieś inne, ale ważne żeby były z profili Veka.
zdzimnich
Newbie
*

« Odpowiedz #2 : Luty 22, 2010, 03:46:13 Pon »

Polecam okna DAKO produkowane w Nowym Sączu, sam takie mam i  jestem zadowolony.
Teraz mają ciekawą promocję PRZY ZAKUPIE ENERGOOSZCZĘDNYCH OKIEN BRAMA GRATIS!
Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Luty 22, 2010, 08:11:25 Pon wysłane przez Admin » Zgłoś do moderatora   Zapisane
Dar-Bud SIPs
Global Moderator
Newbie

« Odpowiedz #3 : Luty 22, 2010, 09:03:56 Pon »

Najpierw trzeba zadać se pytania;
-Ile możemy wydać na okna?
-na ile mają nam służyć?
-Jaką izolacyjność cieplną  powinny one posiadać?

Moim zdaniem najważniejszym czynnikiem wyboru  to ich izolacyjność termiczna i akustyczna.
Cała reszta, to zazwyczaj tylko ulepszenia takie jak;
System przeciw włamaniowy (4 bolce i gniazda zamocowane w ramie okiennej)
Możliwość rozszczelnienia (standard)
.....
.....
.....

A co do wyboru wykonawcy to polecam skontaktować się z sąsiadem który ma nowe okna, jeśli nie narzeka na ich montaż to warto zapytać o kontakt do montera ;D
Często również sprzedawcy okien mają w usłudze ich montaż, warto zwrócić uwagę na to czy dają oni gwarancje na okna z montażem.

pozdrawiam 

Z czego dom? -To pytanie zadaje sobie każdy kto zastanawia się nad budową własnego domu...
buddom
Newbie
*

« Odpowiedz #4 : Kwiecień 07, 2010, 01:48:02 Śro »

OKMAR-PLASTIK, a z frimą montażową, to faktycznie najlepiej popytać sąsiada, znajomych. Ja trafiłem na takich partaczy, że nie uszczelnili mi silikonem okien.
kapitanbiedronka
Newbie
*

« Odpowiedz #5 : Lipiec 19, 2010, 10:27:49 Pon »

zgadzam się z Dar-Bud SIPs - najpierw trzeba dobrze określić swoje potrzeby. porządnie się zastanowić, żeby potem nie wciśli nam czegoś, co nam jest niepotrzebne, albo co gorsza nie nadaje sie do naszych warunków... trzeba zrobić porządna kalulacje potrzeb.

budujesz-kupujesz.pl/rodzaje-okien
« Ostatnia zmiana: Lipiec 19, 2010, 12:26:54 Pon wysłane przez Admin » Zgłoś do moderatora   Zapisane
bartis_1
Newbie
*

« Odpowiedz #6 : Lipiec 26, 2010, 08:47:53 Pon »

Zgadzam się z przedmówcami. Najważniejszy jest montaż!! Nawet najlepsze okna można spaprać złym montażem! Ja mam okna z BUdvaru i odpukać- nie narzekam, ale uprzedzam, że montażystów trzeba dokładnie pilnować, a najlepiej wcześniej poszukać pomocy i informacji od znajomych i wybrać sprawdzonych montażystów. :)
nighthawkk
Newbie
*

« Odpowiedz #7 : Sierpień 17, 2010, 09:27:51 Wto »

@zdzimnich, ja także zaufałem firmie DAKO. Okna są w porządku, trzymają ciepło, więc jak na zimę są w sam raz. Zamówienie składałem u punkcie sprzedaży okien we Wrocławiu współpracującym z DAKO. Ich montażyści byli w porządku więc mogę ich śmiało polecić.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 18, 2010, 11:27:16 Śro wysłane przez Admin » Zgłoś do moderatora   Zapisane
baner bud-forum
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.08 sekund z 21 zapytaniami.

BUD-forum.pl © 2008 - 2010 Kontakt

forum budowlane